1. Selling of live cattle

We sell cattle for the purposes of: fattening, EMPOSTAR and meat processing, also some specific breads for genetic enhancements of the meat, milk and both. They are classified as follows:

MEAT: Brahmán: good adaptation to tropical zones, resistant to diseases so it doesn’t need as much medicines and vaccinations as other breeds and are both, very fertile and fruitful. These animals have red or white colored skin, big ears, hanging skin, and a humpback. The weight of the males varies in between 800 kg and 1000 kg, while the females go between 500 kg and 700 kg. Also, the females are able to give birth to 12 or 13 calves at once.

MILK: Holstein: This breed can adapt easily to different climate zones in inclined terrains and is the only one that hasn’t any known difficulties at giving birth, making it a huge advantage, in terms of reproduction. It’s resistant to harsh climate and ticks.

Jersey: Esta raza ha venido adquiriendo más protagonismo debido al incremento de sus contenidos sólidos, proteínicos, grasos y lácteos, “permite que sea una leche de mejor calidad y el rendimiento de subproductos como quesos sean mayor, cerca de un 20% más que las otras razas que existe”.

DOBLE PROPOSITO: Normando: Al ser una raza de doble propósito, es decir, que produce leche y carne, logran adaptarse a las condiciones del medio, desarrollando rusticidad, masa muscular, fertilidad, capacidad abdominal y ubres funcionales.

Gyr: dentro de la línea de las razas cebú, en producción láctea se destaca la casta gyr, la cual es originaria de Brasil. Más de 4.000 animales puros se dan al año y también se utilizan para cruzar con la raza holstein, dando como resultado la especie girolando.

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